Citymarketing

Waarom Citymarketing?

Wat is Citymarketing eigenlijk?

Citymarketing richt zich op het zo goed mogelijk profileren van een stad, dorp, winkelstraat, winkelcentrum of meerdere verstedelijkte economisch met elkaar verbonden gebieden. De onderscheidende sterke kanten en een eigen identiteitsprofiel staan hierbij centraal. Citymarketing richt zich op de volgende 3 doelgroepen: bezoekers, bedrijven en de bewoners.

Waarom citymarketing?

Het is niet te ontkennen: citymarketing is een trend. De concurrentiepositie van een gemeente is nog nooit zo belangrijk geweest als tegenwoordig. Door de globalisering kunnen bedrijven zich overal ter wereld vestigen; ook toeristen en bewoners gaan steeds meer op onderzoek uit. Veel steden houden zich bezig met citymarketing; men bedenkt een hip imago, laat dit met een pakkende slogan vergezellen en prijst zich via een ronkende marketingcampagne aan. Op deze manier hoopt men toeristen en bedrijven aan te trekken en ondertussen de lokale middenstand en de bewoners vast te houden. Echter de tijd van een slimme slogan en een pakkend promotiepraatje is voorbij. Citymarketing is meer dan alleen promotie. Hoe zet je een stad, dorp of regio ook op de kaart. Waar wil je met een stad of regio heen, waarom, met wie en voor wie?

  • Wil je de lokale economie stimuleren en de leefbaarheid van het woongebied direct veranderen?
  • Wil je de zichtbaarheid van lokale bedrijven verbeteren en de kans van slagen daarvan middels een collectief programma vergroten?
  • Wil je de bewoners stimuleren en binden om meer te shoppen en te consumeren in eigen woongebied?
  • Wil je de aantrekkingskracht vergroten voor de bewoners van randgemeenten en voor (zakelijke) toeristen?
  • Wil je profijt genereren voor zowel bedrijven als bewoners?

Wat je daarbij ook bedenkt, bedenk ondertussen dat het waarom, met wie en waarvoor en waar wel moet kloppen om te bereiken dat het echt blijft hangen en wordt omarmt.  Het moet tenslotte echt effect genereren op de plekken en onderwerpen die ertoe doen!

Waarom met ons?

Citymarketing moet kloppen. Dat klinkt logisch, eenvoudig zelfs, maar dat luistert heel nauw. Wij verstaan de kunst om het waarom en hoe te vertalen naar het wat en daarbij te zorgen dat het een geheel wordt. Wij verstaan de kunst van samenwerken en co-creatie en genereren deze ook met en tussen deelnemers, bezoekers, inwoners, bedrijven, gemeentes en provincies.

Wij weten dat en beschouwen dit als een van de essenties van goede samenwerking en er is ook geen groter genoegen om dit letterlijk en figuurlijk voor elkaar te krijgen!

Zo mochten we de Fortenmaanden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie organiseren. Het doel van de Fortenmaand was vooral het vergroten van de naamsbekendheid van én het bezoek aan en de beleving van de Nieuwe Hollandse Waterlinie bij een breed publiek (regionaal en nationaal). Een combinatie van merkactivatie en city- en regiomarketing dus. Speciaal was hierbij dat het niet om 1 plek ging, maar 5 provincies, 46 forten, 2 kastelen, 5 vestingsteden en al het platteland en water ertussen. We waren hierbij eindverantwoordelijk over het concept, de organisatie, realisatie, communicatie, beleving en de uitvoering! Wat een mooie klus!
Een meer dan speciale plek in ons hart heeft ook het Festival Met Hart En Ziel wat al 3 x is gehouden op Fort bij Vechten. Hét festival waarmee Utrecht en haar omgeving zich mede profileerde als plek waar ‘SAMEN’ leven, vieren, genieten ook echt met hoofdletters geschreven mocht worden. Een groot festival geschikt voor alle bevolkingsgroepen en leeftijden en ongeacht een brede of smalle beurs. Zo mooi!

Ook interesse in citymarketing die ertoe doet?

Bent je geïnteresseerd geraakt in de kansen van citymarketing en benieuwd naar de mogelijkheden voor jou of omtrent onze aanpak bij de ontwikkeling van een dergelijk project?

Met veel plezier nodigen we je graag uit voor een gesprek over jouw plannen en doelen gericht op brand activatie en met nog meer liefde voeren we deze voor je uit in co-creatie met je eigen specialisten!

Jouw eigen citymarketing? Neem contact met ons op!