Collabor8

Collabor8 On Tour - een bijzondere incentive

Dit was in het kader van een transnationaal Europees project dat nieuwe clusters van ondernemers wilde vormen en ondersteunen, binnen de culturele-, creatieve-, plattelands-, toeristische- en recreatieve sector. Dat hield in dat er incentives werden georganiseerd voor en met de Transnationale partners:

  • South Kerry Development Partnership Ltd (IE)
  • Dienst Landelijk Gebied, Nationaal projectbureau Nieuwe Hollandsche Waterlinie (NL)
  • Stichting Veemarktkwartier, Tilburg (NL)
  • Vlaamse Landmaatschappij, plattelandsproject de Merode (BE)
  • Toerisme Oost-Vlaanderen vzw, project Meetjesland (BE)
  • Westcountry Rivers Trust (UK)South Downs Joint Committee (UK)
  • Brecon Beacons National Park Authority (UK)
  • Merthyr Tydfil County Borough Council (UK)

Over een periode van meerdere jaren werden er incentives georganiseerd voor de ondernemers uit deze specifieke landen naar één van de deelnemers. Dit hield bijvoorbeeld in dat we met telkens weer een groep geselecteerde ondernemers uit de NHW reisden naar één van de betrokken Noordwest Europese partners. Uiteraard kwamen die uiteindelijk ook allemaal naar de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ontmoeten, leren en inspireren. Niet alleen de reis, maar ook het programma (mede) bepalen en vormgeven. De feedback en het enthousiasme van deze trips en onze reizigers vormt de basis van onze toegenomen kennis op het gebied van nationaal denken en vormgeven in een internationale context. Letterlijk en figuurlijk over grenzen heen denken is niet alleen een bron van energie en inspiratie, maar het bleek ook de basis van tal van nieuwe projecten en samenwerkingsverbanden die concreet het verschil konden maken. Een enorme win – win situatie want het uiteindelijk concreet en tastbaar maken. Daar ging het natuurlijk om!

“Ongekende creativiteit, inlevings- en organisatievermogen kenmerkt hen. Daarnaast zijn het ook nog visionairs in het ondernemen met cultureel erfgoed Ze hebben in deze hun kennis en kwaliteiten optimaal ingebracht. Daar heeft het gehele Europees Interreg Project Collabor8 volop van mogen profiteren! Tijdens deze inspirerende trips is het hen gelukt om uit deze diverse culturele landschappen ook ondernemersnetwerken te bouwen. Woorden schieten hier te kort om hun kennis en kunde te beschrijven. Het waren in alle opzichten goed georganiseerde, fantastische trips. Ook de ontwikkelde Kwaliteitsstandaard, de Code of Practice en presentatie en ontwikkeling van tal van Best Practices en ga zo maar door. Het totale pakket vormde een ware inspiratiebron voor alle transnationale partners. En dan zijn ze ook nog leuk in de omgang!”
Meeting_Kick-off_ondernemersdag_nieuwe_Hollandse_Waterlinie2
Referentie
Hollandse Waterlinie

Jouw eigen incentive? Neem contact met ons op!